Populära klädbutiker online

I dagens samhälle behöver man inte ens lämna hemmet för att shoppa nya kläder till sin garderob. Att handla kläder på internet är smidigare och i det här inlägget tänkte vi gå igenom några av de mest populära klädbutikerna som finns online. Både svenska och internationella.

NA-KD

En av de mest framgångsrika modeföretagen som säljer sina kläder online är det svenska företaget NA-KD. NA-KD grundades år 2015 av Jarno Vanhatapio. En anledning till varför företaget har nått så pass stora framgångar som de har är för att de tidigt såg potentialen i att samarbeta med olika influencers för att lyckas ännu bättre med försäljningen. Några exempel på influencers de har samarbetat med är Hanna Schönberg och Bianca Ingrosso. Företaget NA-KD har en hemsida där du kan hitta ett stort utbud av kläder, accessoarer, smycken och skor för den modemedvetna ungdomen.

ASOS

ASOS är ett bra exempel på ett internationellt företag som säljer sina produkter online. ASOS är ett brittiskt företag som har sitt huvudkontor i London. På deras hemsida finner du kläder, skor, accessoarer, smycken och kosmetika till både dam och herr. Namnet ASOS är en förkortning av As Seen On Screen, eftersom de när de först etablerades fokuserade främst på att sälja kläder man sett på film och tv. Men numera är deras utbud större än så och de levererar kläder till hela världen, bland annat till Sverige. Företagets grundare heter Nick Robertson, Andrew Regan, Deborah Thorpe och Quentin Griffiths. De har en hel del olika varumärken att välja bland som passar de flesta plånböcker.

Nelly

Om vi åter riktar vårt fokus på svenska företag som säljer kläder online så är Nelly en av de mest populära webbutikerna. Nelly grundades år 2003 och namnet på dess grundare Jarno Vanhatapio känner du igen från tidigare i denna artikel då vi berättade lite om NA-KD. Men sedan april 2020 är det Kristina Lukes som är VD för företaget. När Nelly först lanserades sålde de främst kläder för dam. Men numera består deras hemsida av ett stort utbud av mode för både dam och herr. Förutom att du kan köpa kläder så kan du på Nellys hemsida även hitta skor, accessoarer och kosmetika. Precis som NA-KD är de duktiga på att involvera populära influencers och gör samarbeten för att öka försäljningen av sina produkter.

Zalando

Ett annat exempel på ett europeiskt företag som fått framgångar internationellt är det tyska företaget Zalando. Företaget grundades år 2008 i Berlin där företaget än idag har sitt huvudkontor. Det dröjde inte särskilt länge tills att de kunde expandera sin verksamhet och började att sälja kläder online till andra länder i Europa. År 2012 introducerades Zalando för den svenska marknaden och är idag en av de mest populära webbshopparna i Sverige, men också för resten av Europa. I deras webbutik säljer de kläder, accessoarer, kosmetika och skor till både dam, herr men också för barn. De har många olika varumärken att välja bland. Både de varumärken som är något mer exklusiva och de varumärken som de allra flesta har råd att köpa.