Sport och mode – athleisure

Vi är traditionellt vana vid att endast använda träningskläder när vi tränar och det har alltid varit viktigt att skaffa rätt kläder för löpträning eller för att lyfta vikter på gymmet. Numera har gränsen mellan träningskläder och modekläder minskat och det är både snyggt och moderiktigt att kombinera exempelvis träningsbyxor med skinnjackan. Denna nya och praktiska modetrend kallas athleisure och passar alla åldrar, vilket gjort att den ökar snabbt i popularitet.

Stor modetrend

Som alla vet växlar modetrender snabbt men just athleisure förväntas att stanna. Det här är en kombination av ”athletic” och ”leisure” som innebär att du fritt kan kombinera sportkläder med vardagskläder. Deirdre Clemente (amerikansk historieprofessor) kallade denna nya trend en galen hybrid mellan uppklätt och träningskläder, en modestil som fungerar nästan överallt. Många gånger räcker det med att ett klädesplagg har en sportig design för att få det att fungera. Det här handlar inte om något speciellt varumärke utan det är själva mixen av plagg som utgör athleisure. Det finns massor av snygga träningskläder som du kan mixa fritt med dina vardagskläder.

Sportkläder som mode

Själva idén med athleisure är att blanda funktionella sportkläder och snyggt mode i samma outfit. Det handlar om en kombination av stil och funktion där du fritt kan välja de klädesplagg som du gillar och som passar din personlighet. Hos exempelvis Aimn.se kan du hitta ett bra urval av snygga träningsbyxor för dam av bra kvalitet. Alla träningsbyxor är designade av kvinnor som har anpassat plaggen efter kvinnokroppen så att de är bekväma och passar perfekt. När du väljer ett par snygga träningsbyxor dam hos Aim’n är du garanterad lång hållbarhet och bra kvalitet. Fördelen med träningsbyxor som producerats speciellt för träning är att de ger fler funktioner än vanliga plagg. Träningsbyxor för dam hos Aim’n har tillverkats i material som transporterar bort fukt samt andas. Givetvis finns det flera olika modeller att välja mellan beroende på vilken sport du utövar.

Hetaste plaggen

En bidragande orsak till den nya athleisure-trenden är troligtvis att det har blivit självklart att ha en aktiv och hälsosam livsstil. Genom att blanda funktionella och snygga sportkläder med modekläder kan du enkelt och bekvämt röra dig på stan eller jobbet. Det här är ett mode som ger dig möjlighet att kunna klä dig sportigt och trendigt på samma gång. De hetaste och viktigaste plaggen för athleisure-trenden är träningsbyxor (både tighta och lösa), collegetröja eller hoodie samt tränings- eller löparjacka. Under sommaren är en snygg träningstopp alltid ett bra val. När du skaffar dina träningskläder är det bra att välja plagg i grundfärger som är enkla att matcha med dina vardagskläder. Undvik sportplagg i skarpa neonfärger och kraftiga mönster. De stora modehusen har numera fått upp ögonen för athleisure, såsom Prada, Louis Vuitton och Gucci, men du kommer att få räkna med skyhöga priser för deras sportplagg.