Personlig stil och mode

Mode är inspirerande, ibland uppseendeväckande, elegant och vackert eller provocerande. Det finns ingen gräns för vad mode kan vara och en del utsökt designade kläder anses vara konstverk. För några årtionden sedan var modet i Sverige begränsat till en eller två stiltyper och alla bar i stort sett samma typ av modekläder. Idag har modet ändrats till att vara mer av en inspiration så att var och en kan utveckla sin egna personliga stil.

Det är inte svårt att bygga en garderob med en personlig touch. Bäst är att först skaffa basplaggen för jobbet och fritiden. De bör helst vara i neutrala färger (svart, vitt, marinblått och så vidare) och helst utan mönster. Ta sedan reda på vilka nyanser, mönster, designer och färger som du tycker om och som passar din stil bäst. Passa också på att leta efter kläder i second hand- eller vintagebutiker för att hitta kläder som är unika och som du kan vara säker på att ingen annan har. Att bygga en garderob kan kosta en slant och en bra idé kan vara att sälja ditt guld (kanske gammalt ärvt guld som känns utdaterat och som du inte kommer att använda) för att få extra pengar. Det är smidigt, säkert och enkelt att sälja ditt guld genom onlineföretaget Diamantbrev som dessutom garanterar högsta pris. Diamantbrev har inga dolda avgifter och ger sina kunder ett ärligt pris. Inom 24 timmar kommer du garanterat att få dina pengar insatta på ditt konto.

Du kan även skapa en personlig stil med accessoarer. Det kan vara solglasögon, smycken, håruppsättningar med spännen, väska och/eller skor med starka färger. Det kommer att bli pricken över i:et till en outfit som består av basfärger. För dig som tycker om mer neutrala accessoarer är ett bra tips att istället prova att mixa olika stilar. Det kan vara feminina blommiga och färgglada plagg tillsammans med sportiga eller androgyna klädesplagg. Även de vanliga jeansplaggen kan piffas upp med färgstarka accessoarer och klädesplagg med färg och fina mönster. Du kommer ganska snabbt att komma underfund med vilka plagg samt accessoarer som du använder mest och vad du vill lägga pengar på.

Satsa på kläder som du använder mest och känner dig bekväm med. Det är viktigt att du mår bra och känner dig snygg och välklädd i de kläder du använder. Många gånger har du säkert sett unga tjejer med minikjol som sitter och drar ner kjolen konstant. Faktum är att de inte känner sig bekväma med sin utstyrsel eftersom kjolen är för kort. Ett tips är att skaffa en lite längre kjol nästa gång. Haka inte på alla olika modetrender utan se till att de kläder du väljer att köpa får dig att må bra och att de representerar din egen personliga stil. Innan du hittat ”dig själv” i din utstyrsel kan det ibland hända att du känner dig lite utklädd. Det är något som har hänt de allra flesta någon gång och är inte en katastrof. Nästa gång kommer din personliga stil få uppskattande blickar och kanske en fin kommentar från någon som verkligen gillar just din stil.