Inspireras av inredningstrender

Inredning och mode har alltmer börjat gå hand i hand. Speciellt när det kommer till färgskalor. Nu när sociala medier är så oerhört stort är det viktigt att du har platser i ditt hem där du kan ta fina bilder. Det är populärt att matcha kläder med inredning när det kommer till att fota outfits för att lägga upp på sociala medier. I dessa coronatider är det viktigare än någonsin att du har bra platser för fotografering i ditt hem eftersom alla avråds från att gå ut om det inte är nödvändigt.

Piffa upp istället för att slänga

En av årets största trender inom både kläder och inredning är att tänka klimatsmart. Istället för att bara slänga gamla kläder, möbler och dekorationer kan du fixa till dem så att de får ett nytt utseende. Du är därmed snäll mot miljön när du inte köper nytt hela tiden utan använder dig av vad du redan har för att skapa något nytt och spännande. Till exempel kan du med hjälp av Bemz hitta en ny klädsel till din IKEA-soffa. Då kan du förnya dig och prova på olika färger utan att slänga hela soffan. Detsamma gäller för kläder eftersom du kan klippa och färga dina kläder så att de känns helt nya. Du kan också lägga till flera andra material i form av patches för att lyckas med den populära trenden color blocking. Så länge du har en bra bas i din garderob kan du experimentera med dina andra plagg för att skapa något nytt och spännande. Det är samma sak inom inredning. Så länge du har en bra bas kan du experimentera med allt det som finns runt omkring. Du kan prova på nya färger och material hur mycket du vill. Till en bra bas fungerar allt.

Årets inredningstrender

I år finns två stora inredningstrender, den ena är medelhavsstilen och den andra är naturstilen. När det gäller medelhavsstilen är den stora trendfärgen gul. Du ska sedan matcha det gula med vintagetallrikar som väggdekoration samt skulpturer och urnor i grova material. Du ska försöka ta in medelhavsinredning i ditt hem. Denna trend har troligtvis uppkommit då alla längtar efter att få resa igen efter över ett år av restriktioner. När det kommer till naturtrenden har däremot jordiga färger som brunt och beiget, precis som i modevärlden, fått en stor popularitet. Sedan ska du matcha de jordiga färgerna med detaljer i trä och andra naturliga material. Det är samma sak som inom mode, att allt hänger på accessoarerna när du ska skapa en helhet. Det gäller att du får med lagom med olika färger och material för att helhetskänslan ska infinna sig. Det är där accessoarerna inom modevärlden och dekorationerna inom inredningsvärlden har så oerhört stor betydelse för hur en outfit eller ett rum tas emot.