Fixa rätt kläder till löpspåret

Snön börjar snart att smälta och fler kommer att överge gymmets löpband för att istället ta joggingturen utomhus. När snön smält, solen är uppe längre och knopparna är på gränsen att brista är det en riktigt fröjd att springa ute. Men trots att solen skiner lite mer än vad den gör på vintern så är det fortfarande viktigt att klä sig både snyggt och varmt!

Först å främst är det viktigt att ha bra löpartights. Alla tights passar inte för alla väder. Eftersom det är fortfarande lite kyligt ute så bör man investera i ett par fodrade tights. De ska även ha bra andningsfunktion som ger stöd till de muskelgrupper man använder vid löpning. En långärmad underställströja för att hålla värmen är att rekommendera. Ett underställ transporterar fukten så att den hamnar på utsidan plagget. Ovanpå understället så bör man bära en vindtät löparjacka som ser till att det varken är för varmt eller kallt. Dessutom ska löparjackan helst stå emot regn. Förslagsvis någon av dessa:

Vidare är det viktigt att klä hela kroppen när det fortfarande inte är riktigt varmt ute. När det kommer till vantar och mössa ska du tänka på att ha dessa plagg i ett material som transporterar fukt. Dessutom ska vantarna och mössan helst vara regn- och vindavvisande.Fixa rätt kläder till löpspåret 2

Det viktigaste då, löparskorna? Det kan fortfarande vara fuktigt ute därför ska man helst investera i ett par löparskor som klarar av vatten och slask. Utöver detta så är det smart att köpa en löpsko utifrån den löpstil man har. Det finns tre vanliga löpstilar:

Pronation – Pronation är att din fot strax efter att den nuddat marken vinklas inåt vilket kan betyda att du behöver extra stöd i din löparsko.

Neutral – Denna löpstil kräver inget extra stöd till skillnad från pronation.

Supination  – Supination är motsatsen till pronation, vilket betyder att du vrider foten utåt när du nuddar mark. Det finns speciella skor gjorda för löpare med denna löpstil.

Du behöver alltså inte längre vänta på att vädret ska bli bättre för att snöra på dig löparskorna.