Vårens jackor

Trots att flera miljoner snöflingor mer ska hinna landa på svensk mark så är det ändå inte långt kvar tills att knopparna brister och det är vår. Det är därför hög tid att investera i en ny vårjacka. Det finns mängder av olika varianter att välja bland. Klassiker som jeans- och skinjackan fungerar alltid men som det ser ut så kommer det vara en sportig, kaxig och militär trend som kommer att dominera våren 2015. Nedan har vi listat några av höstens favoriter.

Arméjackan
Militären har inspirerat dagens mode på flera olika sätt. Den berömda skyttegravsrocken som soldater använde under första världskriget är idag känd som Trenchcoat och är populär i vintertider. Men en jacka som kommer vara populär i vår är den berömda M65-jackan. Denna modell togs fram i samband med att USA placerade ut trupper i Korea på 60-talet. M65-Jackan blev populär i USA när Koreakriget avslutats och krigsveteranerna återvände och började använda den civilt. Jackan kännetecknas av sina stora framfickor och dess axelklaffar och kommer oftast i klassisk olivgrön militärfärg, marinblått eller i beigt. Den funkar både till en avslappnad stil och som kontrast till en dressad kostym.Vårens jackor 2

Bomberjackan
Den historiskt huligan- och skinheadsomhuldade bomberjackan har på sistone blivit allt populärare hos gemene man. De senaste åren har erkända modeskapare gjort sina egna bomberjackor och vanligt folk har hakat på trenden. Bomberjackan ser ut att vara här för att stanna. Jackan passar bäst i lediga sammanhang och kan matchas till mycket. T-shirt eller skjorta, finskor eller sneakars – allt passar till bomberjackan.

Windbreakern
Windbreakern är nog det mest funktionella alternativet på listan. Windbreakern är framtagen för att stå emot vind och regn vilket gör att den passar oavsett väderlek på våren. Den kan se ut på flera sätt men vanligast är en midjelång variant med huva. Det fina med windbreakern är att den kommer i så många olika färger vilket gör att det stora utbudet skiljer sig en hel del och du kan köpa en jacka i just din favoritfärg. Priserna på en windbreaker kan variera, det finns alltifrån billigare varianter under femhundringen till lite dyrare där man får pynta upp över 1000 kronor.