Höstens hetaste färger

Äntligen är det höst och då är det okej att stanna inne med en kopp te framför en bra film eller en tänd brasa. Och när det är höst är det även dags att byta ut vissa

saker i inredningen så att det blir mer mysigt i hemmet. Jag har som tradition att varje årstid byta ut gardiner till exempel till mer passande färger, men man skulle kunna tänka sig att en uppgradering av tapeter också skulle kunna vara aktuellt. Det var ett tag sedan nu som jag valde de som jag har på väggarna och även om jag älskar dem är det trevligt med lite nytt och fräscht! I följande inlägg kommer jag gå igenom några av höstens hetaste färger som kommer sätta ny prägel på rummen. Oavsett om du planerar att göra om hela hemmet eller bara byta ut små detaljer kan det här vara en bra inspirationskälla.

Vinrött

En absolut favoritfärg hemma hos mig är vinrött och det är en färg som äntligen är med i höstmodet igen. Det här brukar vara en återkommande favorit och jag låter ibland detaljerna vara kvar även under vintern eftersom vinrött

också fungerar otroligt bra till julen. Det är något särskilt med att det börjar bli mörkt tidigare, kallare ute och att man har tända ljus och mysiga färger i huset. Jag älskar att ha vinröda gardiner för de kan man dra för och skapa ett mysigt sken i hemmet med.

Senapsgult

Det här är en färg som kan vara lite svår att kombinera med andra. Men det gör inte så mycket anser jag eftersom det är en helt given höstfärg och jag älskar att både dekorera hemmet med den och att ha kläder på mig i den här färgen. Mitt favoritplagg i höst är en senapsgul kappa som har stora bruna knappar. Det kommer förhoppningsvis även bilder på den snart. I hemmet har jag fixat kuddar till soffan i den här färgen och den går otroligt bra ihop med färgen på soffan som är brun.

Många levande ljus är tricket för att skapa mysig känsla

När det är höst så finns det inget bättre än att mysa och den bästa myskänslan skapar man genom att ha många levande ljus i hemmet. Jag har både blockljus och värmeljus överallt. Det är roligt att köpa nya ljusstakar och lyktor så varje höst gör jag ett nytt inköp för att liva upp hemmet lite extra. Det behöver ju inte vara tråkigt och trist bara för att sommaren är över om man har förutsättningarna för att även kunna njuta av hösten. Sedan brukar jag alltid köpa in några nya teer som är lite mer mustiga i smaken som till exempel chai te.