Matcha inredningen med garderoben

Mode och inredning är något som verkligen har närmat sig varandra de senaste åren. Det har blivit allt vanligare att namntunga modeskapare skapar kollektioner för stora designföretag men också att modeföretag tar in mer inredning i sortimenten.

Om du har ett speciellt modeintresse och kommit underfund med vad din stil är kan du använda den som inspiration när du ska inreda ditt hem. Om du vill ha samma stil på exempelvis köksutrustningen är det bra att köpa allt från ett och samma varumärke. Ett bra varumärke är modern house som har snygg köksutrustning av hög kvalité. Låt inredningen spegla dig som person. Din stil på kläder kan få vara ledstjärnan när det kommer till vilken typ av inredning du ska ha. Det är väldigt trendigt att inreda personligt och verkligen låta det ta plats. Det är viktigt att aldrig inreda hemmet för att det kommer nya trender eller för att alla andra har det på ett visst sätt.

Ha en neutral bas

Ett tips när det kommer till inredning är att inreda tidlöst men att krydda till det med din egen personliga stil. Du kan ha 80/20-regeln som innebär att du inreder 80 procent tidlöst och de andra 20 procenten kan vara färgdetaljer, trendiga saker, loppisfynd eller vad du gillar mest för stunden. I de 80 procenten är det bra om möbler ingår, då det är jobbigt att byta möbler för ofta. De 20 procenten kan du variera efter säsong, då kommer ditt hem aldrig kännas tråkigt. Gör som med kläderna. När vintern är över byter du vinterkläderna mot sommarkläderna och samma kan du göra med inredningsdetaljerna. På det sättet blir du aldrig trött på det du har framme. Samma tankesätt som med inredningen om 80 procent bas och 20 procent variation kan du tänka med din egen garderob också. Bygg upp en basgarderob och låt ungefär 20 procent få vara flytande, allt utifrån trender och humör.