Köpa kostym

Kostymen är ett av de mest klassiska plaggen som finns att tillgå för en modern man idag. Den är praktisk eftersom den är tidlös. Det sägs att stil alltid är moderiktigt, och det gäller utan tvekan för kostymen. Trots att den har funnits med i århundranden används den lika flitigt och den fortsätter att vara en symbol för elegans. Däremot har kostymens användning förändrats. Från att ha använts dagligen för vissa ur den äldre generationen har den snarare blivit ett högtidsplagg för gemene man. Såvida du inte har en strikt klädkod på ditt jobb är chansen stor att kostymen mest åker fram för fina middagar, bröllop eller andra högtidliga tillfällen.

En av kostymens stora fördelar är att den kan varieras beroende på tillfälle. Många tror att en kostym alltid ser likadan ut, men inget kunde vara längre ifrån sanningen. Skillnaden på märke, färg och passform kan göra hela skillnaden beroende på vilket tillfälle du ska använda den på. Om du vill se diskret men elegant ut på ett affärsmöte är det mindre smart att dyka upp i en vit, extravagant kostym med 1970-talsvibbar. Om du däremot ska på fest kan det kännas tråkigt att komma i Dressman-kostymen som du använder på jobbet. Se till att ha flera kostymer i garderoben så slipper du jobbiga situationer.

Handsome entrepreneur posing over white

Kostymen började användas på 1600-talet när det blev en vanligare syn på stadens gator. Även om det bara var en priviligierad del av samhället som hade råd att bära plagget till vardags köpte många andra in det för att kunna ha det i kyrkan på söndagen. När det blev 1800-tal hade kostymen spridit sig så mycket att en majoritet av alla män använde kostym regelbundet. Idag har kostymen till viss del ersatts av udda kavaj, vilket innebär att man endast använder överdelen utan vare sig väst eller kostymbyxor. Tidigare var det också vanligt att kombinera kostymen med en hatt – exempelvis plommonstop – och det har också blivit mindre vanligt.

Kostymen passar för många tillfällen, men det finns gånger då du vill ha en ledigare klädsel. En varm sommardag passar det bättre med en t-shirt och ett par shorts. På medtryck.com kan du trycka dina egna profilprodukter som till exempel kläder.