Styla med smycken

Med hösten kommer också chansen att förnya garderoben. Årets hösttrender är riktigt spännande med intressanta kontraster mellan det stilrena och det vågade. Vi har redan sett hur accessoarer och smycken spelat en stor roll under vår och sommar, men trenden är för att stanna. Liva upp höst och vinter med rätta smycken.

Här ger vi dig en trendrapport för årets hösttrender inom modevärlden. Häng med och lär dig mer om hur du kan styla dig under hösten med smycken!

Pärlor, snäckor och stenar

Sommaren 2019 har varit en het snäcksäsong när det gäller både halsband, armband och ringar. Små söta vita snäckor på kedjor eller band av naturligt material har varit den trendigaste accessoaren på beachen. Klassiska sötvattenpärlor har också varit frekvent synliga på influensers och i butikerna under vår och sommar. Både på smycken och accessoarer i form av väskor och hattar.

I höst gör du helt rätt i att fortsätta satsa på havets karameller i smyckesväg. Tipset är att varva dessa med smycken som på olika sätt designats med stilrena ädelstenar. Den svenska smyckesdesigner Emma Israelsson designar kollektioner med stilrena smycken som blir unika med vackra ädelstenar i olika färger. Styla dig med hennes trendriktiga smycken i höst och stilen är säkrad. Emma Israelsson designar dessutom smycken 18 karat guld, vilket trendspanarna menar är det nya svarta inom smyckevärlden. Guld är helt enkelt på stark frammarsch efter flera år där silver dominerat som trendmaterial på smycken. Ett måste inför hösten är ett par guldörhängen i ringformat, helst lite kraftigare och gärna i räfflad stil.

Kontrastfull trendhöst

I höst är det dags att anamma den kontrastfulla stilen som grundas i en enda mix av olika uttryck och stilar. De stora modehusen presenterade höstens trender som en spännande mix av olika subkulturer och årtionden. Det känns lite som att det gångna kommit ikapp det moderna och förenats i en riktigt bra kombo. Som alltid är det vi ser på catwalken lite mer vågat än de flesta av oss spontant kan tänka oss att kopiera. Men generellt sett är hösten 2019 en riktigt kul säsong som öppnar upp för alla att testa sig fram rent stilmässigt. Punken är en het trend som återigen står i fokus. Det har i tider varit en optimal representation för uttryck och opinion samtidigt som gemenskap alltid varit kärnan i punken som subkultur. Inom mode är punk trenden ett bevis för att mode inte bara handlar om hur kläderna ser ut utan även vad stilen förmedlar. 80-talets starka färgkulör är också tydligt representerad bland 2019 års modetrender. Den svenska influencern och stylisten Lisa Anckarman är en stark ambassadör av trenden som känns retro och modern på samma gång. För att inte säga rolig då stilen verkligen är underhållande med sina olika mixar, kombinationer och spännande accessoarer.