Tips när du shoppar kläder på rea

Det finns något som de som gillar shopping tycker om ännu mer än att köpa nya kläder, och det är att köpa nya kläder på rea. Har man tur hittar man ett riktigt fynd för ett bra pris, som man sedan får mycket användning av. Sanningen för de flesta är dock att man också ofta köper plagg som man kanske aldrig annars skulle ha köpt, bara för att det är rea, vilket slutar med att man aldrig använder plaggen. Här kommer därför några bra tips som man kan ta med sig när man ger sig ut på mellandagsrean, vinterrean, sommarrean eller någon annan klädrea för att jaga fynd.buying-15810_960_720

En av de första sakerna du bör göra är att gå igenom din garderob. Detta medför två fördelar: du hittar säkerligen plagg som du inte har använt på länge och som du kan göra dig av med, vilket frigör plats för nya kläder i garderoben, och du ser vad du eventuellt saknar, som du kan leta efter på rean. När du planerar dina inköp kan du också stålsätta dig inför att undvika tillfälliga trendplagg på rean, eftersom dessa snart kommer att vara ute. Satsa istället på tidlösa plagg som fungerar vid många tillfällen och som kan kombineras med många andra plagg i din garderob. Ett par trendiga sandaler med många spännen ser visserligen bra ut när man sitter i sina utemöbler i trädgården och tar foton för sociala medier, men de har en mycket kort användningsperiod, är svåra att kombinera med andra plagg och kommer sannolikt att ge dig skavsår – undvik, med andra ord!

Något annat du bör tänka på när du ger dig ut i reahetsen är att noga planera vad du ska ha på dig. Det gäller att välja kläder och skor som är lätta att ta av och på, för att du inte ska tappa orken halvvägs igenom och strunta i att prova plagg som du egentligen tycker om för att du inte ids klä av och på dig en gång till. När du väl är i provrummet finns det ytterligare en sak du ska tänka på för att undvika felköp, och det är att inte förhandla med dig själv när det gäller storlekar. Köp plagg som är din storlek där och då, inte som du kanske kommer att passa i om du går ner eller upp några kilo. Då kommer du att komma hem från rean med kläder du är nöjd med.