Hitta snygga jeans oavsett din storlek

Trenden är att alla tjejer, oavsett mått, ska kunna skapa personliga stilar med olika outfits som både känns bekväma och smickrar kurvorna. Det är fler och fler designers och klädkedjor som vänder sig bort från idealet med ”size zero”/storlek 32 för att bredda modeskapandet och ge även dem i storlek 44, 46, 48 och 50 möjligheten att klä sig moderiktigt, personligt och snyggt. Detta gäller även för jeans och idag är det inga svårigheter att hitta jeans i stora storlekar. Det är något jag själv tycker är helt fantastiskt eftersom jag har en kurvig kroppsform.

Jeans för alla kroppar

För bara några år sedan var det tunnsått med jeans, andra typer av byxor och även toppar i stora storlekar både bland butikerna på stan och bland klädbutikerna på nätet. Så är det inte nu längre och det är givetvis perfekt för alla oss som inte kommer i de ”vanliga” storlekarna. Jag har till exempel en rumpa som är lite större än genomsnittet och det är fullkomligt omöjligt för mig att sätta på mig ett par H&M-jeans. Jag måste slita i dem för att de ens ska komma över låren!

Tjocka damer, kurviga damer, tjejer med stora rumpor och kvinnor med ridbyxlår – oavsett hur du ser ut kan du numera hos klädbutiker på stan och i gallerier samt i webbutiker köpa jeans i stora storlekar. Min favorit bland webbutikerna just nu är Zizzi, där jag alltid verkar hitta rätt. Jag gillar särskilt Zizzis jeansmodell Sanna, av den anledning som du kan läsa mer om nedan.

Nytt jeansmode för smickrande outfits

Det är inte bara så att det numera är fler modeskapare som designar jeans i flera storlekar. Det är också så att modeskaparna för plus size-kläder designar plaggen så att man själv ska kunna välja vad man vill tona ned respektive framhäva. Jag älskar min rumpa men jag är samtidigt kanske inte lika nöjd med låren. Väljer jag då rätt modell för min kroppsform och också utgår från vilken siluett jag vill ha, kan jag få bakdelen att se perfekt ut samtidigt som det blir lite mindre fokus på låren.

Den som i stället har en lite större midja kan välja en modell med vanlig höjd på midjan, men samtidigt lite mer utrymme. För ännu lite mer koll på magen och lite mer komfort kan ett par jeans med hög midja vara perfekta. Som du ser går det i princip att skräddarsy varje del av underkroppen!