Kläder för stora kvinnor

Går du alltid klädd i samma gamla kläder men vill prova något nytt? Drar du en storlek större och har svårt att hitta bra alternativ i butikerna? Det är roligt och livsbejakande att våga uttrycka sig själv genom mode och kläder. Under lång tid har detta dock varit svårare för stora kvinnor då kläder i denna kategori ofta har varit tråkigt mörka färger eller stormönstrade varianter för att ”klä ned” kroppshyddan. Vårt samhälle förändras varje dag och det gör även utbudet i butikerna, oavsett vilken storlek du är. Våga göra mer än att drömma, lev din dröm genom att mixa och matcha färger, modeller och accessoarer precis som dina visioner ser ut i ditt huvud.

Smiling hispanic mid adult female secretary

Våga och vinn

Mode och kläder ska vara kul, det håller nog de flesta med om. Visst finns det en praktisk aspekt av kläder eftersom de skyler oss från vädrets makter och är en nödvändighet i offentligheten, men det är också ett utmärkt sett att roa sig på. Samtidigt har du chansen att verkligen uttrycka din egna personlighet och stil. Det sägs att människor som bär starka färger är modigare – kan det stämman? Som med mycket annat gäller devisen ”fake it until you feel it” med den lilla twisten ”fake it until you become it”. Om du alltid har velat bära en chockrosa jumper finns det ingenting som hindrar dig, så länge tröjan finns i din storlek vill säga. Söker du efter kläder för stora kvinnor på nätet är Zizzi en populär hemsida som regelbundet expanderar sitt utbud. Första gången du tar på dig tröjan kanske du känner en osäkerhet men ju mer du bär starka färger, desto snabbare kommer du vänja dig. Det är roligt att testa vad kläder kan göra för ens självkänsla – testa själv!

Djurmönstrat eller inte?

För stora kvinnor har utbudet av klädesplagg blivit en djungel, bokstavligen. Det vimlar av tröjor med zebratryck i svartvitt och pösiga tights i leopardprint. De som vill dölja sin storlek har framhållit hur dessa mönster skapar en slags optisk illusion som gör att kroppen under kläderna är svårare att avläsa. Det går säkerligen att dölja ett kärlekshandtag eller två under en tunika i djärvt mönster, men varför skulle du vilja göra det? När det gäller kläder till stora kvinnor finns det inga måsten eller förbud, även om det under lång tid har funnits en tradition i hur man ”bör” klä sig om man har storlek 42 eller över. Strunta i vad samhället och andra säger och klä dig precis som du vill, det är ditt liv! Kläder för stora kvinnor har numera ett allt mer utbrett sortiment som gör det lättare för dig att hitta fler alternativ än att klä ut dig till ett djur. Om du vill börja lite försiktigt kan du prova att matcha en färgstark eller mönstrad kofta till en sober klänning, det blir en pigg outfit som är lätt att variera genom att endast ta av sig koftan. Våga bära de plagg du önskar, varje dag.